Choď na obsah Choď na menu
 


Všetky diela sú ušité zo 100 % bavlny, ako výplň použitý vatelín, ktorý udržuje mäkký a vzdušný vzhľad. Bavlnená látka bola pred šitím vyzrážaná, vypraná. Napriek tomu hotové dielo treba prať do 30 °C ručne alebo v pračke v šetrnejšom prášku  na farebné prádlo (na vlnu). Pri vyššej teplote by mohli látky púšťať farbu. Pre stálosť farieb môžeme pridať trochu bezfarebného octu alebo môžeme použiť utierky na zachytávanie farby a nečistôt - dostať kúpiť v DM drogérii.

Po vypratí sušíme vo vodorovnej alebo zvislej forme. Prikrývku by sme nemali nikdy žehliť. Malé záhyby, ktoré vzniknú pri prešívaní, sú charakteristické a prikrývku oživujú – patria proste k veci.

Aby ste mali z prikrývky dlho radosť, mali by ste dbať na to, aby nebola vystavená stálemu slnečnému žiareniu, farby by mohli vyblednúť, resp. sa zmenili. Ak uchovávame prikrývku dlhšiu dobu zloženú, mali by sme ju bezpodmienečne po niekoľkých týždňoch zložiť inak, aby na nej nezostali trvalé ryhy. Najvhodnejšie však je, zrolovať ju a uložiť na miesto bez priameho slnečného a tepelného žiarenia.